Klik hier om terug te gaan naar de hoofdpagina van EVIN

De Delphi MPL acculader

De Delphi MPL lader is speciaal ontworpen voor Lood-calcium accu's als de Delphi Voyager en de VDC31M. Deze calcium accu's kunnen met een veel hoger (15,9 Volt !) voltage geladen worden dan een traditionele lood-antimoon accu.

De Delphi MPL lader krijgt de accu's hierdoor veel 'voller' geladen dan (voor zover bij ons bekend) enige andere lader.

Desgewenst kunt u met deze lader ook traditionele lood-antimoon accu's laden. U kunt dat met het zwarte schakelaartje selecteren.

Deze I-U-I0U lader is voor Calcium accu's het beste wat er momenteel op de markt te koop is en is zowel in een 12Volts als in een 24 Volts uitvoering verkrijgbaar..

KORTSLUITBEVEILIGING - voorkomt schade aan de lader bij het kortsluiten van de laadklemmen, of door het aansluiten van de accu met verkeerde polariteit, zonder doorbranden van zekeringen.

LADINGSSTART MET LAGE STROOM - voorkomt hoge beginstroom zelf bij een diep ontladen accu

SNELLE LADING MET CONSTANTE STROOM EN 3 FASE LADING - de snelst mogelijke manier om de accu 100 % te laden zonder overladen.

DRUPPELLADEN MET CONSTANTE SPANNING - compenseert de zelfontlading van de accu en houdt de accu volledig opgeladen, klaar voor gebruik. De accu kan aan de acculader geschakeld blijven zonder gevaar voor overladen.

PROPORTIONEEL TIJDSAFHANKELIJK LADEN - bepaalt de tijdsduur van de tweede fase (constante spanning) in functie van de eerste fase (constante stroom). Dit optimaliseert het laden door het uitschakelen van overladen en de compromissen van vooraf ingestelde ladingstimer. Het resultaat is een lager verlies aan elektrolyt en minder accu onderhoud

LED STROOMMETER - voorziet in een accurate ladingsindicatie. Deze is efficiŽnter, steviger en betrouwbaarder dan conventionele, bewegende stroommeters.

GEPATENTEERD 'SULFATATIE-HERSTEL' PROGRAMMA - herkent automatisch een hoge impedantie, vaak veroorzaakt door te diep ontladen, en past de benodigde hogere laadspanning toe om de accu terug 100 % op te laden.

De Delphi MPL lader herkent de accu conditie. Wanneer een accu sterk gesulfateerd is, zal de lader een speciaal, gepatenteerd, programma starten (wat drie dagen kan duren) waarbij de accu weer helemaal gereconditioneerd wordt.

Wanneer de lader herkent dat de accu (bijna) vol is zal de laadstroom en het voltage worden teruggebracht en zal er worden overgegaan op een nazorg fase totdat de accu geheel is geladen. Ter info, een normale WA-lader krijgt over het algemeen een Calcium accu maar tot 60% geladen. Een "gemiddelde" druppellader maar ca 80%. Die extra 40 of 20% extra stroom is niet alleen een boel vaartijd, maar ook het stuk met het meeste vermogen en snelheid.

Hierna zal de lader overgaan op de druppelstand waarbij de accu constant in optimale staat wordt gehouden.